Werkenergieanalyse®

Loopbaan APK

Voor ondernemers en individuele werknemers

Demofilm Werkenergieanalyse®

In onderstaande video wordt in vier minuten uitgelegd voor welke vraagstukken de Werkenergieanalyse® ingezet kan worden. Ook krijgt u te zien hoe het online systeem er uitziet en welke grafieken er worden gegenereerd op basis van de antwoorden die uw medewerkers gegeven hebben.

Werkenergieanalyse®

Het loopbaan coaching instrument Werkenergieanalyse® helpt ondernemers en managers om energie- en stressbronnen van zichzelf of van de individuele medewerker in beeld te brengen. Met de tool krijgt u op organisatie- en functieniveau inzicht in de toewijding, vitaliteit en betrokkenheid van uzelf of uw werknemers. De Werkenergieanalyse® is een uniek loopbaancoaching instrument dat u kunt inzetten voor onder andere:

Jobcrafting

Jobcrafting houdt in dat een deelnemer zelf zijn of haar baan kan herstructureren. Door het invullen van de Werkenergieanalyse® krijgt de deelnemer inzicht in de taken die hem of haar energie kosten en taken die energie geven. Door middel van de loopbaan coaching tool kan worden bepaald welke taakveranderingen en ontwikkelingen zorgen voor een betere energiebalans. Dit is met name interessant voor ondernemers.

Loopbaanadvies

Wanneer iemand geen plezier in zijn werk heeft, kost dat die persoon veel energie. In plaats van direct te zoeken naar een andere baan, kan de Werkenergieanalyse® helpen bij het terugkrijgen van de juiste energie. Door te onderzoeken waar de pijnpunten liggen, kan de deelnemer de regie weer in eigen handen nemen en zijn of haar baan weer aantrekkelijk maken.

 

Outplacement

De Werkenergieanalyse® is aan de start van een outplacementtraject van grote waarde. Het is namelijk zeer belangrijk om te kijken naar de aspecten die de deelnemer als positief en negatief heeft ervaren. Door met deze zaken rekening te houden tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan, is de kans op een succesvolle outplacement vele malen groter.

Online vragenlijst

De loopbaancoaching tool Werkenergieanalyse® begint met een online vragenlijst die door de deelnemer wordt ingevuld. De vragenlijst is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (Harter, 2002) op het gebied van bevlogenheid en vitaliteit.

Persoonlijke rapportage

Na het invullen van de vragen ontvangt de deelnemer een persoonlijke rapportage die inzicht geeft in de scores op het gebied van energie- en stressbronnen, betrokkenheid en toewijding.

Persoonlijk gesprek

Tijdens een gesprek met mij krijgt de deelnemer inzicht in zijn of haar persoonlijke energie- en stressbronnen. Omdat de resultaten gespecificeerd worden op organisatie- en functieniveau, krijgt de deelnemer een helder beeld van de huidige situatie en wordt duidelijk welke vervolgstappen er genomen moeten worden.

Als de deelnemer de online vragenlijst beantwoord heeft, genereert de Werkenergieanalyse® een persoonlijke rapportage. Deze rapportage wordt naar de deelnemer en naar mij gestuurd. Zo hebben wij beiden de gelegenheid om ons voor te bereiden op het coachgesprek. De rapportage en het gesprek geven inzicht in beïnvloedbare aspecten en energiebronnen in het werk. Aan de hand van de uitkomsten kan een effectief stappenplan opgesteld worden.

De investering van een Loopbaan APK is € 395,- exclusief 21% BTW

Referentie

"Ik heb bij Sascha een werkenergieanalyse gedaan om te bepalen waar er in mijn werkweek onnodige taken zaten die me teveel energie kosten. Natuurlijk had ik er zelf een idee van, maar de analyse hielp me om de vinger op de zere plek te leggen en ook te kijken hoe ik dit op korte termijn kon veranderen. Hierdoor ben ik meteen gaan uitbesteden! Sascha stelt scherpe vragen en denkt echt met je mee!"

Annemieke Tissink | Puurst Ondernemersacademie

Sascha Fokker Loopbaanadvies
Dokter van Deenweg 108 | 8025 BK Zwolle
06 27376968 |info@saschafokker.nl